Google ads – hva er det?

Dette verktøyet skapt av Google blir ofte brukt til annonsesystem hvor man får muligheten til å nå ut til personer som tenkes å være interessert i det du tilbyr, eller som aktivt leter etter dine produkter/tjenester ved bruk av søkeord.

I Google Ads kan man sette opp alt fra betalte søkeannonser til shopping-annonser, Gmail-annonser, bannerannonser eller deres nye annonseformat; Discovery-annonser! Her er det bare å teste ut hva som fungerer best for deg.

Fordeler med Google Ads

Det er en rekke fordeler ved bruk av Google Ads. Man vil blant annet få resultater med en gang ved hjelp av dette verktøyet, annonser og plasseringer vil være beskyttet mot algoritme-oppdateringer, og trafikken vil ofte ha høy konverteringsrate i og med at den er svært målrettet. Google Ads er også ekstremt effektivt og fleksibelt i den grad at du kan nå ut til de fleste internettbrukere, samt at man kommer rakst i gang med å styre budsjetter og innhold ned på detaljnivå. Dette vil også gi deg klart svar på hva som fungerer og ikke. Tilslutt er dette verktøyet svært kostnadseffektivt og lønnsomt, her betaler du kun for klikk. Les mer om hva Google Ads koster, her.

Hvordan bruker man det?

For å enkelt kunne forklare hvordan dette verktøyet fungerer tenker jeg å demonstrere det med et eksempel på hvordan man kan sette opp en ny kampanje for nettbutikken din.

Step 1

Opprett en konto hos Google ads

Step 2

Velg et hovedmål for annonseringen. Her lønner det seg å velge det du føler passer best for din bedrift og visjon.

Step 3

Oppgi bedriftsnavnet ditt

Step 4

Legg til URL til nettsiden din slik at det er hit kundene havner når de klikker på annonsene dine.

Step 5

Her vil du se et utklipp av hvordan det kommer til å bli seende ut for kundene dine både på datamaskin og telefon.

Step 6

Kom opp med gode overskrifter til annonseteksten slik at kundene blir dratt mot nettsiden. Legg gjerne igjen et telefon nummer slik at kundene kan nå deg hvis de ønsker det. Det finns også mange artikler man kan lese for å oppnå en god annonsetekst.

Step 7

Legg inn søkeord som relaterer til din nettbutikk. Desto fler, jo bedre!

Step 8

Det er svært viktig å være klar på hvilke områder du har planer om å selge til. I dette tilfelle vil bedriften vår for øyeblikket kun lever til Norge så da stiller vi annonsene inn på det.

Step 9

Sett opp et budsjett, her kan man velge mellom alternativer eller egendefinere det man ønsker å bruke selv.

Step 10

Se over at alt stemmer med kampanjen og gjør diverse endringer hvis nødvendig.

Step 11

Her er det bare å bekrefte betalingsopplysningene og sende inn, så er endelig din nye kampanje up and running!

Tilleggsinformasjon du må vite om Google Ads

Heretter er det bare å følge med på din nye kampanje ved å knytte din konto på Google Ads til Google analytics ved å gå på:
Google Analytics -> Brukeranskaffelse -> Google Ads -> Kampanje.
– Alle annonsene og søkeordene dine vil bli organisert i ulike annonsegrupper som igjen er delt inn i ulike kampanjer, og under «impressions» vil man få opp alle som har blitt trigget av din annonse.
– For hver klikk du får på annonsene dine vi du bli belastet med kostnaden dette kommer på, gjennomsnittet for kostnaden per klikk finner du i kolonnen som heter «Avg.CPC».
– Ønsker man dermed å se antallet i % kan man i stedet klikke på kolonnen som kalles «CTR», her kan man f.eks. se at hvis det står 5% betyr dette at det er denne prosenten av folk som har sett annonsen og klikket på den.
– «Avg.pos» kolonnen står for gjennomsnittlig plassering og referer til hvilken plass i snitt du dukker opp i søkeresultatene. Dersom du her ligger mellom 1-4 betyr dette at du vises på første side av søkeresultatene.

.

Håper du lærte litt om Google Ads fra denne teksten! Legg gjerne en kommentar om din erfaring med verktøyet.

Dersom du ønsker å lære mer av dette har Google en rekke gratis kurs og sertifiseringer man kan ta, her.

.

Litteraturliste

Inevo: Google Ads for nybegynnere
https://inevo.no/blogg/google-ads-for-nybegynnere/

Synligheten: Hva er Google Ads og hvordan fungerer annonseringen?
https://synlighet.no/blogg/fungerer-google-adwords/

Google Ads Hjelp
https://support.google.com/google-ads/answer/6167101?hl=no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.