Amnesty er en av verdens største menneskerettighetsorganisasjoner og er en bevegelse som kjemper for menneskers ytringsfrihet, diskriminering og overgrep. De har idag rundt 100.00 medlemmer og aktivister i Norge, hvor de ikke tar imot statsstøtte og heller sørger for at det er deres egne medlemmer som er deres økonomiske ryggrad (Amnesty.no).

Amnestys digitale kanaler

I dag benytter Amnesty seg om en rekke forskjellige digitale kanaler. Dette er svært viktig for å nå ut til et bredt spekter av mennesker som kommer fra forskjellige segmenter. Hver enkelt individ har sine egne preferanser og favoritter når det kommer til bruk av digitale plattformer, så om du ønsker å spre ditt budskap eller informasjon om bedriften er det viktig å ta i bruk flere forskjellige kanaler. Her er Amnesty flinke til å multimarkedsføre seg både på Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube og så klart deres egen nettside.

Når det kommer til kundereisen, som dreier seg om prosessen mennesker går igjennom til å bli din kunde, stiller de sterkt med deres gode hjertesaker som fort vekker mye følelser hos hvert enkelte. De fremmer godt på alle deres digitale kanaler hvor unike de er med deres kamp for menneskerettigheter, ytringsfrihet, overgrep og ønske om en mer samlet verden og mye mer. På denne måten tar det ikke lang tid før man har vekket en slags form for sympati/empati hos kunder som deretter gjør at de blir mer engasjerte når de ser hva deres bidrag kan føre til.

Forbedring av digitale kanaler

Det finns alltid rom for forbedringer hos alle bedrifters digitale kanaler. Jeg syns Amnesty har et godt potensiale til å nå ut til yngre segmenter med sine sosiale plattformer som Instagram og Youtube. Det eneste jeg savner her er mer pågang, markedsføring og eventuelle samarbeid med kjente profiler på deres sosiale medier. Med disse gode hjertesakene de kjemper for burde Amnesty være veldig mye mer kjent enn hva de er i dag. Faktorer som kan hjelpe de med dette er spesielt influencere som mange følger og ser opp til i dagens digitaliserte verden. Jeg vet at det er mange som kan følge seg usikre med å bidra penger til slike organisasjoner da det har vært mye usikkerhet blant dette tidligere, og hva pengene faktisk går til. Så her syns jeg du burde dele mer nøyaktig hva disse pengene kundene (eller potensielle kunder) vil bidra med og at dette er en absolutt troverdig organisasjon.

Viktige målsetninger

Det å kunne forstå målinger og analyser på Google Analytics vil være en svært viktig faktor for oppfølging og forbedring av nettsiden til Amnesty.no. Takket være dette verktøyet er det en god del viktige faktorer som kan analyseres, så det å velge ut hva som er viktigst er et hardt valg da det meste man får oppført der er relevante opplysninger. Jeg vil dog si at disse punktene nevnt under er noen av de viktigste målingene bedriften burde følge med på:

  • Brukeranskaffelse: dette vil gi deg informasjon over hvilke kilder trafikken til nettsiden kommer fra. Dette kan være alt fra kampanjer fra forskjellige plattformer, betalte/organiske søk, sosiale nettverk, UTM-koding og så videre. Dette er tross alt viktige elementer som kan påvirke trafikken slik at hvis noe ikke fungerer her vil du fort få svar på det, og det kan i tillegg være svært ressursbesparende.
  • Målgrupper: dette gir deg informasjon på hvor de som besøker nettstedet kommer fra og hvem de er. Dette er alt fra demografi, geografi, teknologi som operativ system eller skjermstørrelse som kan gi god input på hvordan du skal sette opp designet på nettsiden. Du kan også få informasjon om brukerflyten ettersom hvor kundene beveger seg på nettstedet.
  • Atferd: dette måler mye på hva som foregår etter kunden har kommet til nettsiden. Dette sporer hvilke side kundene har vært på og hvor de klikket seg videre, tidsforbruk pr side (leser de faktisk hva som står eller bare går videre?), hvilke sider valgte de å forlate nettstedet og kan gi deg innsikt i innhold som er vanskelig å finne som f.eks en meny som ikke blir brukt.
  • Fluktfrekvens (også kalt bouncerate): Dette kan man finne på sidevisninger og om kunder/brukere faktisk går fra en side til en annen på nettsiden, eller forlater uten å gå videre. Om disse tallene er høye burde du gjøre noen drastiske tiltak på nettsiden (Dikom.no).

Organisk søk og SEO

Når det kommer til karakterisering av Amnestys synlighet i organisk søk vil jeg si at de absolutt har jobbet bra med markedsføringen. Ved kun et enkelt søk på «Amnesty» er det kun deres nettside som dukker opp, samt direktelink til nettsiden og informasjon om deres bedrift. Her syns jeg derimot at de burde jobbe bedre med å fremme deres andre digitale kanaler enn kun nettsiden, og at hvis man blar bare litt lenger ned på siden vil man se en vurderinger fra nett som de burde score mye høyere på. Dette kan trekke de mye ned da mennesker er skeptiske sjeler og dømmer mye ut ifra andres vurderinger.

For å øke en positiv effekt på synligheten til Amnesty i organiske søk kan man ta i bruk Google RankBrain. Dette verktøyet sorterer søkeresultater og måler relevansen av nettsidens innhold under et søk på google, og vil med dette være med på å påvirke resultatene som vises. Verktøyet er utviklet til å forstå konteksten i hvert søk, og ikke bare hva man søker etter, slik at man kan tilby de beste søkeresultatene til enhver tid (Enklerevalg.no).
Andre tiltak de burde gjøre innenfor SEO er å fokusere søkeord som kan knyttes til nettsidens landingsside. Her kan Google Adwords være svært behjelpelig ved å skape en relevant for de aktuelle søkeordene og en god brukeropplevelse. Vi ønsker tross alt å være sterke trafikkdrivere over lang tid.

.

Kilder

Amnesty: Om amnesty
https://amnesty.no/om-amnesty

Amnesty: Strategi 2022-2030
https://amnesty.no/sites/default/files/vedlegg/amnesty_international_norges_strategi_2022-2030.pdf

Dikom: Hvordan forstå tallene i Google Analytics
https://www.dikom.no/blogg/hvordan-bruke-google-analytics

Enklerevalg: SEO
https://enklerevalg.no/tjenester/digital-markedsforing/seo/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.